Verksamhet

De första Allas Barnbarn sagostunderna startade 2008 och november 2009 bildades föreningen då gruppen sagoberättare snabbt hade växt.

I februari 2019 är vi 34 sagotanter och 2 sagofarbröder (fler farbröder är välkomna ) och vi läser varje vecka på mer än 44 förskoleavdelningar. Därtill läser vi i sagogrottan på Fyren

Verksamhet barn

Sagotanten/sagofarbrorn besöker en grupp om 3-6 barn i en förskola eller en grupp barn i en förskoleklass i genomsnitt en timme en gång per vecka. Sagotanten/sagofarbrorn ersätter inte i något sammanhang förskolläraren utan är en välkommen gäst hos barnen.

Vi träffar även barn vid sagostunder på bibliotek och i dagbarngrupper.

Mötet med barnen ger en guldkant på tillvaron för både läsaren och barnen.

Verksamhet vuxna

I stunderna tillsammans med barnen är man ensam vuxen. Därför ser vi i föreningen det extra viktigt att skapa tillfällen för gemenskap och erfarenhetsutbyte mellan medlemmarna. En eftermiddag i månaden träffas vi i Småbräkorna på Fyren, för en stunds erfarenhetsutbyte.

Tre medlemsträffar med varierande program ordnas varje höst resp. vår. Vi gör en vårutflykt, äter jullunch, besöker utställningar samt bjuder in föreläsare som författare eller speciellt kunniga inom barns språkutveckling eller inom barnlitteratur. Därtill deltar vi varje år i riksföreningens monter på Bok & Bibliotek i Göteborg

Jag är intresserad och vill veta mer

Fyll i namn, nummer och e-post så hör vi av oss till dig inom en vecka.