Verksamhet

Föreningen Allas Barnbarn i Kungsbacka bildades 2009 som en underavdelning till Allas Barnbarn Sverige. Vi har idag ett 40-tal aktiva medlemmar. All verksamhet är ideell. Föreningen är religiöst och politiskt obunden.

Vår verksamhet för barn

Som medlem kommer du att läsa sagor för en liten grupp barn på samma förskola en gång i veckan. Du får en bestämd tid och plats som du kommer överens om med förskolan. Sagostunden brukar hålla på i en timme. Du förbinder sig inte att komma varje vecka. Vilka böcker du ska läsa väljer du själv, men barnavdelningen på biblioteket Fyren är mycket hjälpsamma. Som sagoläsare kommer du aldrig att vara ersättare för förskolläraren. Istället är du en välkommen gäst hos barnen. Mötet mellan dig och barnen ger guldkant på tillvaron åt er alla.

Som ny sagoläsare får du delta i en studiecirkel som vi organiserar tillsammans med biblioteket. Studiecirkeln är på fyra gånger och kostar ingenting. Där får du öva dig att planera en sagostund, lära dig mer om barns utveckling och om barnböcker. Du får också en genomgång av barnavdelningen på biblioteket Fyren. Innan du börjar läsa själv får du följa med en van sagoläsare på dennes förskola. På så sätt får du en trygg start.

Allas Barnbarns studieplan skapar trygghet i mötet med barnen och fungerar som en kvalitetsstämpel gentemot förskolans personal och barnens föräldrar.

Vår verksamhet för vuxna

Vi tycker att det är viktigt att skapa tillfällen för gemenskap och erfarenhetsutbyte mellan våra medlemmar.

Minst en gång i månaden träffas vi för att prata om nya barnböcker och om hur vi har det på våra sagostunder. Ibland bjuder vi in intressanta föreläsare, som till exempel författare eller speciellt kunniga inom barns språkutveckling eller barnlitteratur.

Varje vår gör vi en studieresa till ett spännande utflyktsmål. Vi ses också för att äta lunch tillsammans, eller för att promenera någon gång i månaden. Vi närvarar både på Bokmässan och Seniorfestivalen i Göteborg.